Rajzold le a Télapót!

Te is izgatottan várod a Mikulást? Már csak néhány nap és újra megérkezik! Te mit fogsz kapni tőle? Sok finom édességet? Vagy esetleg rosszcsont voltál és virgácsot is hoz majd neked?

A jó öreg Télapó december ötödike éjszakáján felpattan a szánra és végigcikázik a csillagos égen, hogy minden gyerekhez eljuttassa az ajándékait. A szánkót kedves rénszarvasai húzzák. Amerre szállnak csengőszó kíséri útjukat. Te láttad már őt valamikor? Le tudnád rajzolni, hogy néz ki?

Segítünk, hogy könnyen le tudd rajzolni! Készítettünk egy videót, ebben egyszerű lépésekben megmutatjuk lépésről lépésre haladva, hogyan rajzold. Mindig piros színnel jelöljük, hogy éppen melyik vonalat kell meghúznod. Állítsd meg a videót, amíg rajzolsz és ha kész vagy az adott résszel, akkor indítsd újra.

Olvasd tovább!

Ajándékozd meg te is a Mikulást!

Mivel a gyerekek már alszanak, amikor a Télapó érkezik, nem is tudnak találkozni vele. De azért kedveskedhetsz neki egy ajándékkal: rajzold le őt és tedd az ablakba a rajzot a csizmád mellé. Így amikor hozza az ajándékod, a Mikulás is kap tőled meglepetést. Hidd el, nagyon fog örülni neki!

Ezek a rajzolás lépései:

  1. Először a fejét rajzoljuk meg. A sapka szegélyénél kezdjük, hogy tudjuk mihez igazítani a szakállát és az arcát. Kap egy jó nagy bajszot is és a bojtos sapka sem maradhat el.
  2. Ezután a kabát következik, meg ne fázzon a hideg hóesésben. A két cipőcskét is ráadjuk.
  3. Megrajzoljuk a kabát ujjait, és a Télapó kézfejét, amivel majd a zsákot fogja.
  4. Ha már van mivel fogni az ajándékkal teli zsákot, akkor jöhet maga a zsák is!
  5. Végül berajzoljuk a kabát elejét és a gombokat.
  6. Az utolsó simítás pedig az, hogy szépen kiszínezed kedved szerint és akár még hóembert is rajzolhatsz mellé.

Köszönjük a figyelmedet! Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, írd meg hozzászólásként!
Az elkészült rajzodat is várjuk, küldd el a marcsi@tuskeskalandozasok.hu email címre!
A rajzra írd rá a keresztneved és hogy hány éves vagy.

Ha szeretnéd, hogy a rajzod megjelenjen a Tüskés Kalandozások weboldalán vagy Facebook oldalán, a rajzzal együtt kérjük, hogy küldd el egy mondatban szüleid beleegyező nyilatkozatát is, hogy engedélyezik.

Vélemény, hozzászólás?