Rajzoljunk együtt!

Rajzold le a szavannák felhőkarcolóját

„Utánozás majom szokás!” – hallani gyakran a gyerekek szájából. Most itt a lehetőség, hogy az utánozás eredménye ne majom szokás, hanem egy aranyos kis majmocska rajza legyen. 
Gyere, vágjunk bele együtt!

Rajz tanulás gyerekeknek - elefánt

Ráfér egy elefánt a papírra? Próbáld meg!

Gondold azt, hogy egy kényelmes dzsipben utazol és az ablakon kitekintve látod, ahogy méltóságteljesen baktatnak a Szavanna élőlényei. Sajnos varázserőm nincs, hogy odarepítselek, de abban segíthetek, hogy ezen állatok közül az egyiket – az elefántot megtanuld lerajzolni.

Rajzold le a szavannák felhőkarcolóját

Nyár van, időnként perzselő a hőség, szinte már Afrikában érzi magát az ember. Ugyan afrikai állatokat még nem látni a mezőkön, de enélkül is le tudod rajzolni őket. Kövesd lépésről lépésre videónkat és meglátod, milyen könnyedén rajzolhatsz te is egyet közülük. 

Téglatest rajzolás 3D

3D rajzolás alapok – téglatest

Minden gyerkőc szeret házakat, épületeket rajzolni, de a legtöbbször a háznak csak két oldalát rajzolja le. A harmadik lemarad. Ahhoz, hogy a harmadik oldalt is jól le tudd rajzolni, meg kell tanulni három dimenzióban elkészíteni. A 3D rajzolás alapjaiból ad ízelítőt ez a videó. Próbáld ki!

Víziló rajz

Cuki víziló rajz 9 lépésben – próbáld ki!

Tikkasztó a kánikula. Ebben a hőségben a legjobb nyakig belemerülni a vízbe. A vízilovak is tudják ezt. Nem is dugják ki gyakran a fejüket a víz alól. Velünk azért kivételt tettek, hogy le tudjuk rajzolni őket. Tarts velünk a rajzolásban és az eredmény egy cuki víziló lesz.

Húsvéti nyuszi rajz

Modellt állt a húsvéti nyuszi – rajzold le!

Közeledik a húsvét, a nyuszi már lázasan festegeti a piros tojásokat. Ebben a videóban mi is az ünnepre hangolódunk. De nem tojást fogunk festeni, hanem magát a húsvéti nyulat rajzoljuk le. Elő a színes ceruzákkal és rajzolj velünk!

Cica rajz

Cica rajz – cica ül a fűben

Végre itt a tavasz! A simogató napsütés bizony kicsalja kedvenceinket is a kertbe. Neked is van cicád? Ő is élvezettel sütteti a hasát a langyos levegőn?
Ebben a videóban egy fűben pihenő cicát kapunk ceruzavégre. Gyere, rajzolj velünk!

Maci rajz

Így rajzolj macit egyszerűen!

Ha állatkertben jársz, te is olyan sok időt töltesz a medvék előtt, mint én? Jó lenne egyet hazavinni és játszani vele? Sajnos ők túl nagyok ehhez, de biztos van egy plüss macid, akit lehet ölelgetni. Itt az alkalom, hogy modellt álljon neked és lerajzold! 

R2D2 rajzolás

Ilyen egyszerű lerajzolni R2D2-t! 

Szereted a Star Wars filmeket? Csodálattal nézed a Jedi lovagok világát? 
Gondoltál már rá, milyen jó lenne neked is egy saját droid?
Ha igazit nem is adhatunk, de megmutatajuk, hogyan rajzold le a saját kedves robotodat!

Rajzold le a Télapót

Mindjárt itt a Télapó! Rajzoljuk le!

Mivel a gyerekek már alszanak, amikor a Télapó érkezik, nem is tudnak találkozni vele.
De azért kedveskedhetsz neki egy ajándékkal: rajzold le őt és tedd az ablakba a rajzot a csizmád mellé.

Kutya rajz

Kutya rajz – csak két perc és kész!

Valószínűleg te is hallottad már azt a szólást, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Talán még neked is van egy szőrös kis pajtásod, aki fáradhatatlanul játszik veled.
Nézd meg a videót, ahol megtanulhatod, hogyan rajzold le egyszerűen kedvenced!

Cica blog thumbnail 1132x800

Cica rajz 12 lépésben

Nincs olyan kisgyerek, akinek ne csillanna fel a szeme egy kedves, játékos kiscica láttán. Ezek az apró szőrgombócok esetlen trappolásukkal mindenkinek mosolyt csalnak az arcára. 
Nézd meg a videót, ahol lépésről lépésre megtanulhatod lerajzolni ezt a cuki kis állatot!

Bagoly 1528x1080

Bagoly rajz – így rajzold le egyszerűen

A természetben nagyon nehéz megfigyelni egy baglyot, mert éjszakai állat. Neked nincs szükséged rá, hogy a sötétben próbáld megtalálni, hogy lásd, hogyan is néz ki.
Nézd meg a videót, ahol lépésről lépésre megtanulhatod lerajzolni ezt a kedves madarat!