Gyere, játsszunk!

Válogass az izgalmas fejtörők, találós kérdések és egyéb játékok között!

Memóriajáték

Előfordul veled, hogy időnként elfelejted, mit is mondott Anya vagy Apa? Nehezen tanulod meg a suliban a verseket? Ez, azt jelenti, hogy a memóriád időnként huncutkodik veled. De van egy jó hírem! Az emlékezőtehetség fejleszthető. 

Ehhez nyújt segítséget ez a játékos videó. Próbáld ki, mennyire tudod megjegyezni azt, amit látsz! Ha nem megy elsőre, semmi gond. Fuss neki még egyszer! 🙂

Karácsonyi foglalkoztató

Hamarosan itt a téli szünet, végre kis időre sutba lehet dobni a tankönyveket. Hogy ne unatkozzatok a négy fal közé zárva, készítettünk nektek egy kis ajándékcsomagot. Na jó, nem cukorka van benne… De helyette találsz benne színezni valót, gubancolós játékot és egy olyan rajzot is, amit neked kell befejezni.

Tölts le a képeket a bejegyzés alján, nyomtasd ki és kezdődhet a „munka”.

Afrikai állatok

Láttad már az Oroszlánkirály című rajzfilmet? A történet az afrikai szavannára repít el gondolatban. Szimbának számos kalandot kell megélnie, hogy végül minden a helyére kerülhessen. Közben rengeteg állattal találkozik, akiknek szintén ez a szavanna az élőhelye.

Ebben a játékos videóban szintén számos olyan állatot látsz, akik Afrikában élnek. Felismered őket? 

Különbség kereső

Megfigyelted már, hogy a nagyvárosokban milyen egyformák tudnak lenni az épületek? A sok ugyanolyan ház, ugyanolyan utca… Ember legyen a talpán, aki elsőre kiismeri magát egy ilyen helyen.

Próbáld ki, te hogy boldogulnál a majdnem egyforma házak között! Felismered az apró eltéréseket a képek között? Nézd meg a videót, játssz velünk és kiderül!

Labirintus játék

Mennyire ismered ki magad egy labirintusban? Süninek egy útvesztőn kellene keresztül mennie, hogy meg tudja enni a finom gyümölcsöket. Segíts neki, hogy minél előbb megtömhesse a pocakját az édes szamócákkal.

Lássuk, megtalálod-e a helyes bejáratot a labirintusban? Eljutsz-e a célig? Gyere, próbáld meg!

 

Találós kérdések - erdei állatok

Szereted azokat a meséket, amelyekben erdei állatok szerepelnek? Vajon felismered ezeket az állatokat, ha mondunk róluk néhány meghatározást?
Minden erdei állatról három rá jellemző dolgot fogsz hallani a videóban. Próbáld kitalálni, hogy melyik erdőlakóra gondoltunk!

Gyere játssz velünk! Nézzük meg, mennyire ismered ezeket a kedves élőlényeket?

Találós kérdések

Ebben a videóban a háziállatokkal kapcsolatos találós kérdéseket gyűjtöttük csokorba.
Minden egyes állatról három rá jellemző dolgot fogsz hallani. Ez alapján próbáld kitalálni, hogy melyik állatra gondoltunk.
Lássuk, mennyire ismered a háziállatokat?

 

Keresd01 blog thumbnail 1132x800

Vannak olyan éles szemeid, mint egy sasnak? Tudsz olyan türelmes lenni, mint egy cica, aki a lyuknál várja az egeret?
Ha igen, most mindkét tulajdonságodra szükség lesz, hogy megtaláld a tíz különbséget a két kép között! Keresd meg a különbségeket, teszteld az éberséged!

 

Találós kérdés 1 1528X1080

Mennyire tudsz visszaemlékezni, ha megnézel egy filmet vagy egy mesét? Jó az emlékezőtehetséged?
Máris kipróbálhatod, milyen a memóriád! Nézd meg a Kalandos otthonkeresés c. mese első részét, és válaszolj a találós kérdésekre!