Ismerd meg a Télapó segítőit!

Újra itt van az év legvarázslatosabb hónapja, a december. A gyerekek izgatottan várják ezt az időszakot, amikor a Mikulás és a Jézuska is ajándékkal érkezik. A Télapó már tovább is szállt rénszarvas szánjával, és most pihen a messzi Északon, kedves manói társaságában. Remélem, a te cipődet is megtöltötte finomsággal és nem kaptál virgácsot.

Ahogy minden gyerek, úgy biztosan te is tudod, hogy néz ki a Télapó. Szerintem már sorolod is: hatalmas fehér szakálla van, piros ruhája, jó nagy pocakja és mindig van nála egy teli zsák. Egy korábbi bejegyzés videójában le is rajzoltuk közösen. De vajon ismered-e szeretett rénszarvasait, akik segítenek neki eljutni a világ összes gyerekéhez?

A világ leggyorsabb szánhúzói

Összesen kilenc rénszarvas húzza a szélnél is sebesebben a szánkót, hogy egyetlen éjszaka alatt ki tudja osztani a Mikulás az ajándékokat. Hogy ez a mutatvány sikerüljön nekik, bizony időnként repülnek is. Az élen Rudolf jár, aki piros orrával mutatja az utat, merre kell menni. Őt követi párosával nyolc társa: Csillag, Pompás, Íjas, Üstökös, Táncos, Táltos, Villám és Ágas. Na de miért adta a Mikulás ezt a nevet nekik? Nézzük meg sorban!

Csillag

Csillag nagyon szeret szabad idejében az éjszakai égbolton nyargalászni. Időnként túl későn fékez le és nekimegy néhány csillagnak. A koccanás eredményeként a csillagokról ráhullik némi csillámpor, ami beleragad a bundájába. Ennek köszönhetően már az ő szőre is úgy ragyog, mintha világítana.

Pompás

Pompás imádja a hasát, igazi ínyenc. Nyáron mellékállásban répaellenőrként dolgozik. A földművesek hozzá viszik a megtermelt répájuk legjavát kóstolásra. Izgatottan várják a rénszarvas véleményét, hiszen tudják, csak az igazán finom répa felel meg neki. De amikor a hosszas ízlelgetés után felkiált, hogy „Ez aztán pompás!”, tudják, hogy jó áron tudják majd értékesíteni zöldségüket.

Íjas

Íjas a manók igazi kedvence, minden játékban benne van. Egyik kedvelt szórakozásuk, hogy Íjas agancsaihoz egy erős de rugalmas zsineget kötnek és jól meghúzzák hátrafelé. A feszülő zsineg közepébe egy egyenes botocskát raknak, majd elengedik a zsineget. A botocska meg repül és szerencsés esetben a fára akasztott céltábla közepébe érkezik.

Üstökös

Üstökös onnan kapta a nevét, hogy erős patáival még a legkeményebb kőből is képes szilánkokat lepattintani. Így amikor sebesen nyargal, olyan hosszú porfelhőt húz maga után, mint az égbolton száguldó üstökösök.

Táncos

Azt hiszem, az ő nevét nem is igazán kell magyarázni. Télapó sokszor alig tudja fegyelmezni. Ahogy valami zenét hall, nem bír magával és már járnak is a lábai. Persze Télapó nem tud rá haragudni, jókat derül Táncoson, ahogy ritmusra riszálja a popsiját.

Táltos

Ő a legbölcsebb és legkomolyabb rénszarvas a csapatban. Különleges képessége van: meg tudja gyógyítani az apró sérüléseket. Akárhogy vigyáznak is a manók szánkózás vagy csúszkálás közben, azért néha előfordul kisebb baleset. De nem esnek kétségbe, már szaladnak is Táltoshoz, aki ráfúj a fájó kézre vagy lábra és már nincs is semmi baj.

Villám

Villám a leggyorsabb rénszarvas a világon. Imád nyargalni a hóban, és minden futóversenyen indul. Igazából senki nem tudná legyőzni, de Villám nagyon jószívű, ezért időnként visszafogja magát, hogy más nyerhessen.

Ágas

Ágasnak gyönyörű és hatalmas agancsa van. A többi rénszarvas minden évben új agancsot növeszt, de Ágasnak a csuda tudja miért, nem hullik le. Ezért évről évre terebélyesebb dísz pompázik a feje tetején, ámulatba ejtve mindenkit, aki látja.

Hát ez a „csodacsapat” segíti a Télapót, hogy hozzád is eljuthasson minden évben december hatodikán. Ha jövőre találkozol velük, így már név szerint tudod köszönteni őket!

Vélemény, hozzászólás?