Kalandos otthonkeresés 4. rész – mese gyerekeknek

A mese soron következő részében Süni és szülei fájó szívvel elhagyják szeretett házukat, hogy az erdőben keressenek új otthont magának. Még jóformán be sem léptek a fák sűrűjébe, máris újabb izgalmakkal találták szembe magukat. Nézd meg, mi okozta a nagy riadalmat!

Olvasd tovább!

A negyedik rész leírása szövegesen

Hosszú és kimerítő gyaloglás után a süncsalád elérte az erdő szélét. Hogy kipihenjék fáradalmaikat és megnyugtassák korgó gyomrukat, letelepedtek egy köves részen falatozni.

Sün Mama nagyon kétségbeesett a sűrű növényzetet látva. Sün Papa is tanácstalan volt, merre induljanak tovább, de mégis bizakodóan tekintett a jövőbe. Miközben a két felnőtt ezen tanakodott, nem vették észre, hogy Süni felfedező útra indult.

A kíváncsi süni úgy gondolta, hogy körülnéz egy kicsit. A közelében megpillantott egy bokrot, ami tele volt zamatos gyümölccsel. Amint odaért, távolabb még több gyümölcs csalogatta az erdő belsejébe. Süni nem bírt ellenállni a finom csábításnak és sorra kóstolta mindegyik bokrot.

Mire feleszmélt, már nem látta a szüleit és nem is találta a visszavezető utat. A fák sűrűn összefonódó lombkoronája kezdett ijesztővé válni. A riadalmat fokozta egy az ágak között suhanó árny is.

Süni ijedtében egy hatalmas fatörzs résébe szaladt be, onnan kémlelt ki, hogy elmúlt-e a veszély. Amikor kicsit megnyugodott, akkor vette észre, hogy egy igen tágas odúban gubbaszt. Boldogság járta át, mert úgy gondolta, ez megfelelő hely lenne neki és szüleinek. De az örömbe üröm is vegyült, amikor rájött, nem tudja, hol is van.

Szerencsére Sün Mama és Sün Papa megtalálták a kis kalandort és ők is elégedetten tekintettek a termetes fára. Lehet, hogy megtalálták új otthonukat?

Köszönjük a figyelmedet, az állatmese folytatódik! Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, írd meg hozzászólásként!

Vélemény, hozzászólás?