Memóriajáték – próbáld ki!

Sokszor halljuk azt a szót, hogy memória és ilyenkor leggyakrabban a számítógépek „agya” jut eszünkbe róla. A számítógép memóriája tárolja a működéshez szükséges programokat, adatokat.

Na de mi van a velünk, emberekkel? Nálunk mit csinál a memória? Mi nem vagyunk gépek, nem futnak bennünk programok. Vagy mégis?

A memória a mi esetünkben nem más, mint az emlékezet. Az emlékezet teszi lehetővé számunkra, hogy a múltbeli tapasztalatokat, tudást, készségeket újra és újra előhívhassuk a kobakunkból. Gyermekek számára kiemelten fontos a jó memória, hiszen jelentősen megkönyyíti a tanulást. De sajnos az emlékezetünk nem tökéletes. Időnként elfelejtünk ezt-azt.

Tegyünk máris egy próbát! Olvasd el csak egyetlen egyszer (nem ér csalni!) a következő mondatot és hajtsd végre a feladatot:
Menj oda a könyvespolchoz és a bal alsó sarokban lévő könyvben olvasd el a 37. oldal 10. sorában az első négy szót.

Nos, sikerült végrehajtani az utasítást? Vagy mire odaértél a polchoz, már elfelejtetted, hogy mit is kell elolvasnod? Ha igen, semmi gond! Van egy jó hírem: a memória fejleszthető. Ehhez nyújtunk az alábbi videónkban játékos módon egy kis segítséget.

Vélemény, hozzászólás?