Így rajzolj macit egyszerűen

Van olyan gyerkőc, akinek ne tartozna a kedvencei közé a maci? Ha állatkertben jársz, biztos te is megcsodálod ezeket a hatalmas, bundás állatokat. Bevallom, én is nagyon szeretem őket nézni. Sőt! Legszívesebben megsimogatnám őket, olyan aranyosak a nagy buci fejükkel, lomha járásukkal.

Ugyan az állatkertek kifutójában vagy a természetfilmekben roppant barátságosnak tűnnek, azért a látszat csal! Nagyon erősek és komoly sérüléseket tudnak okozni. Ezért jobb, ha mi és ők a kerítés két különböző oldalán vagyunk.

Persze létezik egy sokkal – sokkal szelídebb fajtájuk is. Ezek a plüss macik, akik éjszakánként vigyázzák az álmodat, amíg alszol. Neked is van egy ilyen aranyos hálótársad?

Gyere, rajzoljuk le együtt a macidat!

Ebben a videóban segítünk neked, hogy könnyedén le tudd őt rajzolni. Segítségként mindig pirossal jelöljük azt a vonalat, amit éppen meg kell húznod. Amíg rajzolod, állítsd meg a videót! Ha kész az adott lépés, akkor indítsd újra.

Olvasd tovább!

Ezek a rajzolás lépései:

 1. Először a fejét rajzoljuk meg:
  – meghúzzuk a fej és az orr vonalát
  – berajzoljuk a szemeket, majd a fülecskéket
  – majd a száját és a szemöldökeit
 2. A fej után következik a gyümölcsökkel teli pocakja
 3. Ezután jönnek a lábak és a puha tappancsok
 4. Végül pedig megrajzoljuk a két kezét is. Ha van kedved, virágot is adhatsz neki.
 5. Az utolsó lépés pedig a színezés. Mivel a macik általában barnák, ezt a színt használd. De akár panda medvét is rajzolhatsz, akkor fekete – fehérre kell színezned.

Nézd meg, mekkorák a valóságban!

Kíváncsi vagy, milyen nagyra tudnak nőni a medvék? Szeretnéd őket egy fantasztikus helyen látni, ahol hatalmas területen élhetik az életüket? Mit szólnál hozzá, ha – kerítésen keresztül – még etethetnéd is őket mézzel, almával? Ha benne vagy egy medvekalandban, kérd meg szüleidet, hogy menjetek el a veresegyházi medveotthonba, ahol az állatok boldogan élnek!

Ezen a linken megtaláljátok a szükséges információkat:

http://www.medveotthon.hu/

Ha tetszett a videónk, nézd meg a többit is és rajzolj velünk!

Köszönjük a figyelmedet! Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, írd meg hozzászólásként!
Az elkészült rajzodat is várjuk, küldd el a marcsi@tuskeskalandozasok.hu email címre!
A rajzra írd rá a keresztneved és hogy hány éves vagy.

Ha szeretnéd, hogy a rajzod megjelenjen a Tüskés Kalandozások weboldalán vagy Facebook oldalán, a rajzzal együtt kérjük, hogy küldd el egy mondatban szüleid beleegyező nyilatkozatát is, hogy engedélyezik.

Vélemény, hozzászólás?