Kalandos otthonkeresés 5. rész – mese gyerekeknek

Ebben a részben a sün család úgy gondolja, megtalálták végre új otthonukat. De tévedniük kellett, a mese új fordulatot vesz. Egy nagyon kellemetlen erdőlakó tovább űzi Süniéket a kiszemelt faodúból. Hogy merre folytatják tovább útjukat? Nézd meg a mese ötödik részét!

Olvasd tovább!

A mese ötödik részének tartalma:

Kellemetlen ébredés

Süni és szülei békésen szunyókálnak abban az odúban, amit új otthonuknak hittek. Álmaikat hirtelen éktelen kiabálás zavarja meg. Sün Papa megnézi, hogy ki perlekedik korán reggel és egy mérges hóddal találja szemben magát. A puffogó erdőlakó neve Morcos és nem is cáfol rá a nevére. Kiderül, hogy az a fa, amiben Süniék meghúzták magukat, Morcosé.

Kilakoltatás

Morcos nagy hangon Sün Papa tudomására hozza, hogy igényt tart a fára. Sün Papa kérleli a hódot, hogy hadd maradjanak még egy kicsit. Próbál időt nyerni, hogy másik otthon után tudjanak nézni, de hiába. Morcos elzavarja őket.

Váratlan segítség

A sünik nekikeseredve bandukolnak tovább, fától fáig haladnak, hogy új helyet találjanak. Egyszer csak a faágak közül megszólítja őket valaki. Süni riadtan tekint fel, mert ugyanazt a vörös bundát pillantja meg, ami eltévedésekor is megijesztette. Amikor a bunda tulajdonosa lehuppan a földre, akkor nyugszik csak meg. Egy kedves mókuslány áll előttük, akit Mókuskának hívnak.

Új remény

Mókuska elvezeti őket a Csillaglámpás Erdő legbölcsebb lakójához. Borz Apó kedvesen fogadja a megfáradt családot. Rengeteg jó tanáccsal látja el Süniéket. A legnagyobb segítség mégis az, hogy Borz Apó mutat egy fát tüskés látogatóinak, amibe be tudnak költözni.

Vajon itt már nyugalomra lelhetnek a kis kalandorok? A mese további részeiből erre is fény derül majd…

Köszönjük a figyelmedet, az állatmese folytatódik! Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, írd meg hozzászólásként!

Vélemény, hozzászólás?