Kirándulástipp – Felsőlajos MagánZOO

Menjünk a szabadba!

Neked is hosszú volt az elmúlt jó pár hét? Sehová sem lehetett menni, csak ülni otthon a négy fal között. Semmi szórakozás, semmi kirándulás… Végre újra szabadabban lehet mozogni, használjuk hát ki! Egy szuper kirándulást ajánlunk most neked és szüleidnek a szabadban.
Olvass tovább, hogy megismerd ezt az izgalmas tippet.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de mi imádjuk az állatokat. Éppen ezért nem telik el úgy év, hogy ne látogatnánk meg egy-két állatkertet. Szinte nyitástól zárásig tudunk a csodásabbnál csodásabb állatok között mászkálni és figyelni a viselkedésüket. Te is így vagy vele?

Elbújtam… itt vagyok

Na persze vannak szégyenlős példányok, akiknek eddig még csak a popsiját sikerült megtekinteni. Vagy semmit sem, mert úgy elbújt. De vannak kifejezetten kíváncsi élőlények is, akik a kerítés túloldaláról árgus szemekkel lesik, mikor adsz nekik némi jutalomfalatot.

A csacsik alig várják, hogy finom falatokat kapjanak 🙂

Akárhogy is nézzük, egy állatkerti séta mindig felér egy kalanddal! Most egy ilyen kalandot szeretnénk neked javasolni egy különleges állatkertben, Felsőlajoson.
(A képgalériát a bejegyzés legalján találod!)

A különös állatkert

A Felsőlajos MagánZOO állatkert azért (is) különös, mert magánkézben van. Az állatok egy 20 hektáros parkban élnek, tágas kifutókban és roppant jól érzik magukat. Nem olyan hatalmas a terület, mint a Fővárosi Állatkert, így az apróbb lábú gyerkőcök sem fáradnak el, amíg körbejárják. A sétautat szegélyező fák kellemes árnyékot nyújtanak a melegben és segítik egy valódi kirándulás élményét. Az állatok között mindig akad egy-két kölyök, aki bohókás viselkedésével mosolyt csal az arcokra. Most például egy kis zebracsikó látott napvilágot május végén.

Ha egy kis plusz mozgás is belefér az energiádba, még játszóteret is találsz. És ha séta vagy játék után megéheztél, semmi gond. A büfében gyorsan megtömheted a pocakod.

Bővebb információkat az állatkertről itt találsz:

Kattints a linkre: Felsőlajos MagánZOO

Extra program

De ha a kirándulást későbbre tervezed, még több élményt is kaphatsz. Nyáron a Tanyacsárda fantasztikus lovasbemutatókat szervez. Itt láthatod Magyarország híres lipicai ménesét! Hol porfelhőbe burkolózva vágtatnak el az orrod előtt, hol engedelmesen lefekszenek a csikós lába elé. Ha van lehetőséged megnézni, ne hagyd ki a műsort! Sőt még lovaskocsizhatsz is a pusztában!

A lovasbemutatók időpontjairól és a részletekről itt találsz többet:

Kattints a linkre: Lovasbemutató

Ha már voltál az állatkertben vagy láttad a lovasbemutatót, írd meg nekünk a vélemény rovatban, hogyan tetszett.

És íme a képek (kattints az egyes fotókra a nagy méretért):

Vélemény, hozzászólás?